Ur erfarenhet uppstår många idéer. Det är Kährs ledord vilket starkt bidragit till att företaget i mer än 150 år fått förtroendet att leverera snygga hållbara trägolv till kunder över hela världen.

För att garantera att produkterna håller hög kvalitet när de lämnar fabriken i Nybro, krävs att hela kedjan i produktionen vårdas och underhålls på rätt sätt, säger Eddy Axelsson, fastighetsansvarig hos Kährs. Han betonar att personalen, datateknisk utrustning, maskiner och virkestorkarnas tillstånd är alla lika viktiga länkar i tillverkningsprocessen.

Gör en snabbcheck av era torkar

I det sammanhanget berättar han att det är mycket stora volymer virke som passerar torkprocessen och att cirka 90 % utgörs av ek, medan resterande utgörs av fur- och granvirke. Oavsett träslag är det viktigt att kunna åstadkomma en jämnt fördelad fuktkvot på 5 – 6 %.

Maximera torkprocessen med planerat underhåll

Vid kontroll visar det sig att Byggtema Virkestork Service haft förtroendet sedan år 2003 att med sitt underhållsteam utföra betonglagningar och diffusionsbehandlingar i deras virkestorkar. Även övergripande invändiga renoveringar har utförts på fyra vandringstorkar och 25 kammartorkar, vilket gjort att torkarnas funktioner återställts till nyskick.

Så här går det till  när vi gör torkservice

Axelsson och Fagerstrand säger avslutningsvis att det varit mycket lyckade investeringar, inte minst eftersom dessa byggnader betingar ett synnerligen högt anläggningsvärde.

OBS! Oavsett plats i Sverige eller storlek på anläggningen erbjuder Byggtema Virkestorkservice  åtgärdsbesiktning och kvalitetsunderhåll på virkestorkar byggda i betong.